Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Monday, August 28, 2006

Peperangan yang sia-sia..kegilaan media masakini

Saya tidak merujuk tajuk posting kali in kepada perang Israel dan lubnan di timur tengah sana. tetapi merujuk kepada tarikh penting pada pukul 8 30 mlm 28 Ogos ini.Semasa TV3 sedang membuat lintas langsung dari KLCC nanti, diwaktu yang sama. ASTRO dan RTM bergabung tenaga untuk 'mencaras' rating penonton TV3 pada waktu perdana tersebut.



ASTRO akan bersiaran dengan meletakkan ikon kegilaan ramai dalam segmen yang di panggil bersama Mawi. mana kala Di RTM pula akan berlangsung Temuduga.....eh bukan temuramah bersama Ina bekas tunang Mawi.


Telah diwar warkan bahawa rating siaran langsung Siaran TV3 dijangka mencecah 5 juta orang tapi itu sebelum RTM dan ASTRO mengeluarkan apakah peluru terakhir mereka! dengan persaingan yang semakin sengit itu ASTRO meletakkan lombong emas maestro sebagai tarikan supaya aura yang ada pada Mawi di harap dapat menarik penonton menonton siaran langsung ASTRO yang akan di hoskan oleh Aznil Haji Nawawi.


Manakala RTM pula akan membuka rahsia Ina dengan temubual eksklusif mengenai pelancaran novel mengenai kisah hidup beliau,walau pun Ina bukanlah seorang artis! namun kini telah ada ura-ura pihak tertentu yang mahu menjadikan ina sebagai penyanyi.kita tunggu sajalah hasilnya....

Pada saya semua ini kegilaan media yang mengarut sahaja.nampak sangat media cuba mengalih perhatian penonton dan masyaratat dari isu yang,lebih besar, isu murtad, isu ekonomi, setahu saya terdapat lagi tempat yang mengalami masalah kekurangan gula yang kritikal kerana belian panik sempena hari raya nanti,ramai yang bimbang kekurangan gula melarat hingga bulan puasa dan hari raya nanti jadi ramai yang menyimpan stok lebih awal..hmm..jangan anak bulan tak kelihatan dah la....saya bependapat kegairahan media in sebenarnya bertujuan mengalih tumpuan masyarakat pada krisis Politik Pak Lah dan Tun Dr Mahathir...kalau tidak macam mana RTM pun boleh terlibat sama..muskil nie..ini semua cara nak suruh kita lupa bahawa masih wujud krisis kepimpinan ketika ini....


Niezam PHg say..

Jangan pelik jika semasa siaran ketiga-tiga rangkaian akan membuat comersil break pada waktu yang sama dan serentak. Ini untuk mengelakkan penonton menggunakan remote control menukar siaran semasa iklan, jadi buatlah undian sekarang sebelum anda bermasam muka dengan teman dan orang serumah untuk memilih rancangan mana yang ingin di tonton. Saya berkemungkinan berada di studio ASTRO mengikuti temubual Eksklusif bersama Mawi.tengah tunggu green light dari 'kabel' di ASTRO...

5 Comments:

  • At August 28, 2006, Blogger mamadania said…

    Jangan pelik jika semasa siaran ketiga-tiga rangkaian akan membuat comersil break pada waktu yang sama dan serentak. Ini untuk mengelakkan penonton menggunakan remote control menukar siaran semasa iklan,MACAM TAHU -TAHU PULAK HATI ORANG YE ZAM..HEHEH AHLI NUJUM LE AWAK NIE...

     
  • At August 28, 2006, Blogger kujie said…

    salam zam
    Saya antara orang yang tidak termasuk dlm rating kedua-dua stesen tv tersebut, seperti mana majlis pernikahan yang berlangsung di Masjid Wilayah tempuh hari.
    Saya dah muak dan saya telah buktikan pendirian saya dengan tidak mengandap tv mengikuti siaran tersebut. Ramai orang merungut dan memberi komen negatif tetapi orang tersebut itu jugalah yang tak sabar² menunggu di depan tv....action speaks louder than words!

     
  • At August 28, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Don't worry...i will still watch Siti's wedding...its one in a lifetime...Yg dah berpisah tu sudah...tak guna nak tegak kan benang yg basar....

    I just don't understand what's the big deal of them fiancee separtion...sedangkan husband and wife pun boleh bercerai...give me a break...its all free publicity to the artist...pardon me but its damn cheapo..

     
  • At August 29, 2006, Anonymous Anonymous said…

    kesian budak 2 org tu jadi kuda tunggangan. hati dan cinta mereka jd barang dagangan.

     
  • At February 23, 2007, Anonymous Anonymous said…

    Who cares about Mawi - irrelevant
    Only idiots know of his existance - cant sing for nuts let alone perform and looking like a MAWAS

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...