Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Saturday, October 14, 2006

DON'T TAKE PANADOL AND PANADOL ACTI FAST AND PANADOL SOLUBLE

[ especially if you have gastric problems ]

FYI... One real story from a friend....

My husband was working in a hospital as an IT engineer, as the hospital is planning to set up a database of its patient. And he knows some of the doctors quite well.

The doctors used to tell him that whenever they have a headache, they are not willing to take PANADOL (PARACETMOL). In fact,they will turn to Chinese Herbal Medicine or find other alternatives.

This is because Panadol is toxic to the body, and it harms the liver. According to the doctor, Panadol will reside in the body for at least 5 years. And according to the doctor, there used to be an incident where an air stewardess consumes a lot of panadol during her menstrual as she needs to stand all the time. She's now in her early 30's, and she needs to wash her kidney (DIALYSIS) every month.

As said by the doctor that whenever we have a headache, that's because it is due to the electron/Ion imbalance in the brain. As an alternative solution to cope with this matter, they
suggested that we buy 1 or 2 cans of isotonic drink ( eg.100PLUS), and mix it with drinking water according to a ratio of 1:1 or 1:2 (simply, it means one cup 100plus, one cup water.or 2 cups water).

Me and my husband have tried this on several occasions, and it seems to work well.

Another method will be to submerge your feet in a basin of warm water so that it bring the blood pressure down from your throbbing head.As Panadol is a pain killer, the more Panadol you take, the lesser would be your threshold for pain (your endurance level for pain).

We all will fall ill as we aged, for woman, we would need to go through childbirth.Imagine that we had spent our entire life popping quite a substantial amount of Panadol (Pain Killer) when you need to have a surgery or operation, you will need a much more amount of general anesthetic to numb your surgical pain than the average person who seldom or rarely takes Panadol. If you have a very high intake of Panadol throughout your life (Migraine, Menstrual cramps) it is very likely that normal general anesthetic will have no effects on you as your body is pumped full with panadol and your body is so used to pain killer that you would need a much stronger pain killer, Morphine??

Value your life, THINK b4 you easily pop that familiar pill into your mouth again. Please send this to people you care about.



Niezam Phg says...

Bila ubat menjadi racun..maka aper lagi yang boleh diharapkan....hmmm susah gak nak buat tu.dah dari kecil dididik demam jer panadol..penin jer panadol.agaknya dari kecil sampai umur sekarang nie dah beratus ribu panadol masuk dlm mulut..cam ne tu?

1 Comments:

  • At October 17, 2006, Anonymous kawan ks yg comei said…

    assalamualaikum tuan umah.

    ks tanya pendapat sy pasal posting 'drug' ni jadi sy komen la sikit menerusi pengetahuan sy yg sangat cetek ni yer.

    erm,panadol (paracetamol) ni setahu saya merupakan simple analgesia iaitu dalam bahasa mudahnya, drug used as pain relief.sebab tulah kalau sakit kepala atau demam,akan kurang.cuma ianya takler sekuat drugs macam morphine.morphine ini jugak sejenis analgesia tapi untuk moderate to severe pain.

    semua drug (dadah) pada dasarnya merupakan racun.yang menukarkan racun pada penawar bergantung pada dosnya.

    memang kurang elok terlalu bergantung pada drug/painkiller kerana dikhuatiri akan menjadi terlalu dependent padanya di samping badan akan menjadi tolerance pada drug tersebut.

    apa2 benda pun,hatta makanan sekalipun kalau diambil dalam jumlah yang tidak terkawal dan dalam jangkamasa yang lama,akan memudaratkan.betul tak? kalaula hari2 makan cheese,macam malaysian,minum minyak dan makan gula.sama jer bahayanya.in fact lagi bahaya,penyakitnya berkait-kait pulak.

    sebab tulah,tak kira ubat atau apa2 yang masuk ke dalam badan kita melalui mulut dan rongga2 yang lain,perlu dikawal.kalau keadaan kecemasan tu,nak buat macam mana kan.

    sekian bebel untuk hari ni.hehehe.

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...