Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Wednesday, July 25, 2007

Hati-hati beli h/p kat pertama kompleks...

Assalamualaikum...

Tadi baru tgk forwed emel member...tgk pasal penjual h/p berbangsa cina yang nak jadikan pertama kompleks ala2 petaling street...nak jadi samseng...
kalau tgk h/p tu mesti kena belinya...kalau tak beli,kena belasah kat penjual h/p tu...kurang ajar betul....
tak caya,tengok url ni ek...

Kes 1 : bangla kena pukul



ke1 2: melayu kena hentak


kes 3 : nak beli ke nak kena belasah??




Niezam Phg says..

Huh!!...maccam nie pun ada cara orang berniaga.kalau macam n baik bokot jer beli hp kat pertama tu. lagi pun kat situ kaya dengan barangan hp tiruan dan ada juga kes kes hp baru yang di beli tu sebenarnya hp recon[ hp lama tapi dah di tukar body dan casing baru]...so nasihat teratak buruk berhati hatilah jika anda ke sana ...anda mungkin menjadi mangsa... banyak lagi pilihan untuk membeli hp dengan harga berpatutan contohnya di sungei wang atau low yat. kat sana pun kira murah dan selamat sikit dari peniaga samseng macam nie

Labels:

6 Comments:

  • At July 26, 2007, Anonymous Anonymous said…

    sesiapa yg di KL patut lapor kan.... rasanya samseng2 ni berani nak belasah bangla, indon and all the pendatang. org tempatan mungkin dia hati hati sikit. tp budaya ni tak patut di biarkan. patut sebarkan vdo clip ni pada semua....

     
  • At July 26, 2007, Blogger yanglerni said…

    saya dah lama boikot petaling street.... kejadian sama terjadi ketika saya dan saorang sahabat bertanya kepada peniaga di ptg strt harga sebuah beg kecil...setelah membelek2, kawan saya tidak jadi membelinya dan seperti biasa kami pun cuba beredar
    tapi peniaga itu telah menarik bajunya sambil memaki maki dan entah dari mana dua tiga lagi kawan2 nya mengepong..kerana tak mahu kejadian lebih buruk kawan saya terus membayar dan kami tinggalkan petaling street forever. Saya nasihatkan semua orang dan saudara mara supaya tidak membeli disana..HARAM for us. Mereka juga suka menipu bangsa arab yang bershopping disitu.

     
  • At July 27, 2007, Anonymous Anonymous said…

    saya rasa apa kata video itu difowardkan kepada pihak berkuasa atau rancangan yang berkaitan seperti ke tv3 untuk mereka mendedahkan apa yang berlaku di luarsana. peniaga2 macam ni selain dari boikot kena ambil tindakkan supaya tidak semudahnya bangsa cina ini boleh buat sesuka hati mereka terhadap negara kita..dan bangsa melayu..tindakkan perlu diambil fikirlah wahai orang-orang melayu ...berjuang untuk bangsa dan agama...sekiranya tindakkan ini tidak diambil pasti bangsa cina akan berani membuat apa sahaja ....sehingga tidak kenal bangsa di negara kita..seharusnya kita tidak perlu takut untuk menentang peniaga-peniaga2 samseng seperti mereka..TINDAKKAN PERLU DIAMBIL UNTUK HAK-hak2 orang MELAYU ingatlah hak- hak kita semakin lama semakin pupus dan akan hilang..seharusnya kita anak-anak2 muda melayu harus kembali bersatu .adakan aktiviti dan persatuan untuk bangsa melayu supaya tidak tercicir dan lemah..dari bangsa-bangsa lain terutamanya cina. dan orang -orang Melayu tidak lemah...tetapi seharusnya berjuang dan ... menegakkan keadilan untuk bangsa.melayu..dan negara.......SUDAH TIBA MASANYA KiTa PERLU SEDAR dan BANGKIT DaRi KELEMAHAN KITA SENDIRI...AYUH...wahai bangsa melayu.BANGUN DAN BERJUANG UNTUK MENAIKKAN MARTABAT KITA....memang hati sy sakit melihat video-video tu...dan kita seharusnya berhati-hati..boikot dengan bangsa cina..jangan buat baik langsung dgn orang kafir seperti mereka..kerana tidak ada langsung niat baik mereka terhadap umat islam...sekiranya kita tidak fikir.dan bertindak dari sekarang apakah akan berlaku pada nasib generasi akan datang ..lihatlah sekarang kita pulak yang takut pada samseng seperti mereka..tetapi bukankan ini tempat kita...dan ini negara kita..cubalah kita fikirkan dimanakan kedudukan kita sekarang!!!!

     
  • At July 29, 2007, Anonymous Anonymous said…

    ape punyer melayu..pengecut..kena pukul pun tak melawan...ni la melayu samseng taik kucing..tapi taik kucing lagi bagus r..kalu sama sendiri pantang berselisih terus nak bergaduh tapi ni kena pukul dengan cina langsung tak melawan..kalu terus camni konfirm melayu akan terus dijajah di negara sendiri..DR M dulu patot kata melayu bodoh atau melayu pengecut bukan melayu mudah lupa..

     
  • At August 01, 2007, Anonymous Anonymous said…

    aku tengok clip tu darah aku naik macam nak bedal je baju putih cina bangsat tu. pukimak dier.ape dier ingat nie negri nenekmoyang dier punyer na bey che bye.aku heran nape dier tak panggil pahlawan2 melayu datang return fite pas kene bedal..

     
  • At August 08, 2007, Anonymous Anonymous said…

    Hantar saja se"DAS" kat dahi...huhuhuhu...tak lama ler tuh....huhuhuhu...

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...