Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Saturday, July 14, 2007

It Happens in Seremban

Kisah mengenai sebuah keluarga Islam yang serba sederhana. Keluarga yang menjalankan segala tuntutan Allah S.W.T. Seorang anak perempuan telah dilahirkan lebih kurang hampir 20 tahun yang lepas. Dibesarkan dan dimanjakan mengikut lunas-lunas dan batas-batas kehidupan seorang Muslim. Sebuah keluarga yang riang dan sentiasa gembira dan bersyukur atas segala nikmat yang diperolehinya.

TAPI tanggal beberapa bulan yang lepas apabila anak kesayangan mereka yang mana sebelum ini tidak pernah berkelakuan ganjil, dengan tak semena-mena telah memberitahu ayahnya bahawa beliau ingin berkahwin. Namun dengan hati yang agak terkejut tetapi mengetahui bahawa mungkin jodohnya telah sampai mengizinkan. Tapi ayahya teramat terkejut apabila anaknya ingin berkahwin dengan lelaki HINDU, dan ayahnya hampir sahaja pengsan apabila anaknya ingin berkahwin dalam adat resam agama HINDU.

Apalah hati ayah dan ibu serta keluarga jika anak kesayangan mereka yang satu ini, setelah dididik dan diberikan segala ILMU. Duniawi dan Ukhrawi serta segala kasih sayang dan perhatian mereka sepenuhnya kepada beliau tergamak untuk menyatakan perkara tersebut.

NAMUN, keluarga ini tidak berdiam diri. Mereka dengan segera telah membawa anak mereka untuk didoakan agar terbuka hatinya untuk kembali ke pangkal jalan. Mereka telah membawanya kepada seorang Ustaz. Apabila tiba masanya bertemu muka dengan Ustaz tersebut dan apabila Ustaz Tersebut mula membacanya Ayat-ayat Allah, maka terkejut mereka kerana mendapati anak mereka telah mula meraung dan menari tarian Hindu.

Kesimpulannya, Ustaz tersebut masih lagi merawat anak tersebut. Dan yang terpenting sekali adalah anak tersebut telah DISIHIRKAN untuk menyintai lelaki Hindu tersebut.
Pendek kata beliau DISIHIR untuk keluar ISLAM.

TINDAKAN - Dinasihatkan bahawa musuh ISLAM terutama IBLIS dan SYAITAN senangtiasa mencari jalan untuk merosakan ISLAM kita. Faktanya untuk mensihirkan lelaki muslim yang sentiasa mendirikan solat 5 kali sehari semalam adalah agak sukar (bukan tak boleh TAPI SUKAR), kerana mereka membaca ayat-ayat Allah.

NAMUN bagi perempuan-perempuan muslim, mereka ada pintu atau ruang yang membolehkan unsur sihir untuk menyerang dan menyerap ke dalam akal fikiran serta hati jika tidak dibendung. Apatah lagi yang tidak solat.

Disini, mengajak semua muslimin dan muslimat semua untuk mengamalkan Ayatul Kursi, sebagai senjata untuk menghalang diserap oleh sihir yang tidak kelihatan ini. Jadikan ia amalan yang bersungguh-sungguh dan berdoa agar Allah S.W.T sentiasa melindungi kita semua daripada kekufuran dan gangguan Syaitan.

Saranan juga, apabila masuk sahaja waktu solat, Muslimin segera bersolat..bagi Muslimat bagi yang boleh akan juga terus bersolat.Namun bagi yang tidak akan juga duduk mengisi waktu itu dengan berzikir dan bermunajat. Jangan biarkan waktu itu dihabisi dengan perkara selain daripada mengigati Allah.


Akhir kata, Sebarkanlah kepada semua Muslimin dan muslimat agar mereka lebih dekat kepada Allah S.W.T dan terhindar daripada SIHIR dan MURTAD.Dan berdoalah buat semua muslimin dan muslimat.

NOTA: Di sini tidak hairanlah kalau hampir 250,00 orang melayu ingin menukar agama mereka, malah Kes Aisyah. Seorang Ustazah Mesir Berjaya dihindukan. Dipercayai unsur cinta & SIHIR adalah salah satu penyebab utamanya. Yakinlah bahwa jika kita hampir pada Allah dengan mengerjakan segala suruhanNya dan sentiasa memujiNya maka Allah akan memelihara kita, Insya-Allah.

Semoga Allah melindungi kita semua daripada kesesatan dan kekufuran.

Wassalam.


Niezam Phg says..
hmmm semoga budak itu sembuh depenuhnya dari ganguan sihir tersebut..amin
credit to pristana5213@yahoo.com

Labels:

1 Comments:

 • At July 18, 2007, Anonymous Anonymous said…

  sesungguhnya islam adalah agama saitan..buktinya ialah:-
  1. Nabi muhamad gila sex..suka buat hubungan sex dengan kanak2. itu sebab dia berkhawin dengan siti aisah yang ketika itu berumur 9 tahun..hanya nabi saitan sahaja yang sanggup buat hubungan sex dengan kanak-kanak.
  2. Alquran adalah surah saitan..Salman Rusdi telah membuktikan..dia keluar islam setelah belajar quran dan mendapati ayat2 dalam quran adalah surah2 saitan.
  3. Penganas, pembunuh dan penjahat lahir dari ajaran islam..mereka membunuh orang awam..kerana ajaran saitan..
  4. Bacaan Ilmu sihir seperti santau dan lain2 akan menyebut Nama nabi muhammad dihujung ayat tersebut..ini membuktikan nabi muhammad adalah bapak segala saitan..raja segala iblis..

  sekian terima kasih

   

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...