Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Wednesday, January 31, 2007

About marrying a pregnant lady (especially for muslims)

Look at question 1-5. This is serious. This kind of marriage is very common in Malaysia. Bila dapat tahu anak pregnant luar nikah, cepat kahwinkan.

Based on the statement below, the nikah is tak sah. Thus, it consider zina... Pls pass to all your muslim friends.... If it is not too much to find out kesahihan Q2 & Q3... because many of Muslim actually get their children marry off once they know that their daughter is carrying an illegitimate child. A question was asked of the Imam recently, which raised many other questions. I would like to share them with you, as they are very important:

Question 1 : What is the correct thing to do when girl become pregnant outside of marriage?

Answer 1 : She should not marry anyone until the baby is born.


Question 2 : Assuming the father of the child wants to marry her, can he?

Answer 2 : No, he cannot marry her, until the baby is born.


Question 3 : Is the marriage valid if they did marry?

Answer 3 : No, the marriage contract is invalid. A Muslim cannot marry a pregnant woman, even if he is the biological father.


Question 4 : If they married, what should they do now to correct it?

Answer 4 : They should separate. She should wait for confirm that she is not pregnant. They can then marry, as this will be now a legal marriage by Islamic law.


Question 5 : What if they don't correct it?

Answer 5 : They will still living in a relationship of Zina as the Marriage contract is not valid.


Question 6 : What are the rights of the child that was conceived Outside marriage?

Answer 6 : According to the scholars, the child is not the father by Islamic law. Hence, the child cannot inherit from the rights over the child. The child also has no rights over the father.


Question 7 : If you say that the father is not the father by Islamic law, does that mean he cannot be the mahram of his own biological daughter?

Answer 7 : Yes, he cannot be her mahram.


Question 8 : A Muslim man and a Muslim (or Non-Muslim) woman decides to get married after having lived together, how should they go about it?

Answer 8 : They must separate immediately and the woman must wait for one menstrual cycle (to prove she is not pregnant), before they can enter into a Marriage contract.


Question 9 : If I know someone that is in this situation, should I tell them about what I have learnt or is it none of my business?

Answer 9 : It is your Islamic duty to inform them, so they can rectify their situation, otherwise all the children from that relationship will be born outside an Islamic legal marriage. Na' uzubillah. .


Please do not discard this hand out. This is a very serious matter, so I urge you to understand it, discuss it further with a scholar if you are not clear, or do not agree. Inform those that may be in this situation and pray that you or your children should never be


Niezam Phg says...

Semoga anda maklum...



Kredit to nemilzan@yahoo.com

Labels:

2 Comments:

  • At February 01, 2007, Anonymous Anonymous said…

    Kahwin lepas hamil luar nikah


    ADAKAH sah seorang perempuan yang mengandung anak luar nikah berkahwin dengan lelaki yang menghamilkannya? Jika tidak sah, apakah yang perlu dilakukan?




    INGIN TAHU | Johor Bharu.

    PERKAHWINAN antara kedua-dua pasangan terbabit tetap sah, seperti juga pasangan lain selepas memenuhi syarat ditetapkan, ada akad ijab dan qabul, wali, dua saksi, pengantin lelaki dan perempuan.

    Bagaimanapun, kedua-duanya hendaklah bertaubat kepada Allah atas perbuatan bertentangan dengan syariat pada masa lampau. Semoga taubat itu diterima Allah dan pasangan terbabit dapat melayari alam rumahtangga dengan sebaiknya berpandukan ajaran Islam.-----ini dr harian METRO so yg manakah lebih accurate? tq

     
  • At July 23, 2007, Anonymous Keni said…

    Interesting blog Niezam, keep it up! Just found about it today, randomly! InsyaALLAH will read from time to time.JAK.

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...