Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Tuesday, September 12, 2006

Rahsia Keenakan Roti jenama 'HIGH 5'

[dari e-mel yang saya terima.sesamalah kita muhasabah diri]


Pekerja bangla sedang memasukan tepung ke dalam acuan.


Pekerja menyukat tepung tanpa memakai glove.nak bagi perisa tambahan agaknya. ada natrium klorida(garam) yang asli...


Pekerja nepal memasukkan tepung telah di uli ke dalam mesin pencampur(mixer)

roti high-5 diingatkan jangan lagi beli atau makan roti tu lagi, abang saya seorang pemberita yang mengikuti serbuan ke kilang roti tersebut. Serbuan dijalankan oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dengan kerjasama Kementerian

Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDN&HEP), Kementerian Kesihatan Malaysia , Imigresen, PDRM dan Majlis Perbandaran Nilai (MPN) ke kilang roti high-5 setelah mereka menerima banyak aduan dari orang ramai yg mengatakan kilang tersebut menjalankan operasi dalam persekitaran yang kotor dan tidak sihat.

Apabila serbuan dibuat pada 06/08/06(rabu), mereka mendapati apa yang diadu adalah benar malah jauh lebih buruk dari sangkaan mereka.. kilang terlalu kotor, berbau busuk, persekitaran yang tidak sihat, macam mustahil jenama roti yang popular ni kilangnya macam tu.. memang amat meloyakan tekak!!

Macam manalah KWSP boleh invest jutaan ringgit kat company tu, ambil duit rakyat pastu invest kat tempat macam ni, mmg mengejutkan semua org..So sesiapa yang pernah makan roti high-5 tu, paham2lah.. berikut adalah gambar2 yang diambil pada hari
tersebut..

TOLONG SEBARKAN KEPADA KENALAN DAN ORG RAMAI AGAR MEREKA TIDAK TERBELI ATAU MAKAN ROTI NI LAGI...

Untuk lihat lebih banyak gambar.sila ke fotopages saya....tak larat nak paste kat sini.banyak sangat gambar-gambar yang meloyakan anak-anak dan bapak-bapak tekak......

Niezam Phg Fotopages



Niezam Phg say....
Patutlah sedap sangat roti jenama high 5 nie. uli tepung pakai tangan kosong jer.tak bersarung pun tangan pekerja-pekerja yang terdiri dari bangla-bangla dan nepal ittew. Merasa jugak 'air tangan' bangla dan nepal tu masuk dalam perut. haaaak tuiii... makin bengap ler jadinyer rakyat Malaysia.....lepas ni taubat dah nak makan roti nie..

4 Comments:

  • At September 13, 2006, Anonymous mas said…

    ee nasib baiklee x mkn dah roti nih...b4 nih, camner leh lepas utk sijil hygiene ek?skrg baru terbongkar...sabo jelah

     
  • At September 14, 2006, Blogger hazry said…

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
  • At September 14, 2006, Blogger hazry said…

    buat pengatahuan bro,x silap sy la jakim telah pun mengharamkan roti ini mulai malam td kerana dipercayaai lemak babi yang diimport dari jerman...

     
  • At September 22, 2006, Blogger ZaLiNa said…

    Zam kalau betul Jakim dah haramkan roti high 5 nie kenapa iklannya masih ada kat TV. Mana pihak yang bertanggungjawab dalam hal nie?
    Ini bermakna kerajaan malaysia tidak peka terhadap isu ini....

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...