Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Sunday, February 11, 2007

Ada apa dengan ROSNAH MAT ARIS????


Rosnah yang sentiasa 'remaja' di dalam diri dan di luaran diri....


Lain?aku tak mau komen.. Ada dua benda jer aku nak komen pasal Rosnah Mat
Aris SENSASI - TV3)

1. Bila Awal tanya dia, bila nak berubah sbb skang nie org ckp Rumah kate
pegi, Kubo kate mari..
Jawapan dia : Ko dengar ke kubo tu panggil aku?? (Aku rasa jawapan nie
kurang sopan utk org?sebaya dia).. Rumah kate pegi sbb nak suruh cari
rumah baru.. Kubo kate mari sbb nak suruh melawat kubo supaya sentiasa
beringat (Pandai lak dia jawab yg nie, tp dia cam tak beringat pun)..

2. Bila Awal tanya pasal kenapa suka cari lelaki muda jadi kawan @
boyfriend @ anak?ikan..
Jawapan dia : Masa Nabi Muhammad s.a.w nak kawin dengan Saidatina Khadijah
dulu umo Nabi brapa? & umo Siti Khadijah brape? Then bila penonton jawab 25
& 44, dengan selambe getiknya dia jawab.. haaa.. tak ke dah nak mampos tu?
(merujuk kepada umur Siti Khadijah yg tua)..

Pertanyaan yg bermain kt pikiran aku, ish, dia rasa mulia sangat ke diri
dia nak di bandingkan dengan Siti Khadijah isteri Nabi Muhammad s.a.w? &
tak takut ke dia bila dengan selambanya dia ckp dah nak mampos tu pada
seorg yg sangat mulia di sisi Nabi Muhammad s.a.w??

Aku yg mendengar percakapan dia nie, jd sangatla terkedunya.. Si pengacara
Awal tu pun ternganga sekejap, tp dia cover la sket sbb live.. Dikalangan
penonton pun aku perasan ada yg ternganga dengar dia ckp 'nak mampos' tu..

Ini la artis kita.. bukan mengutuk melayu, tp aku rasa dia melampaui
batas..




SEMOGA DIA TAK TERLEWAT UNTUK BERTAUBAT...BUKAN BER TAU BUAT......KERANA PINTU RAHMAT MASIH TERBUKA....SELAGI BELUM DIJEMPUT IZRAIL...insyallah.moga Allah bukakan pintu hatinya untuk berubah.....

kredit to nastee76@yahoo.com

Labels:

6 Comments:

  • At February 11, 2007, Blogger laling said…

    Hi nizam,susah laling nak navigasi blog awak.Permintaan= can you put table content tak? Thanks in advance.

     
  • At February 11, 2007, Anonymous Anonymous said…

    Berat blog ni.. Erm.. apsal Dulu time Hattan Terubah skit lagu negaraku trus menteri2 nak buang Hattan ke laut.. Ni kira dah menghina Nabi ni Apsal Tak Kene buang kat mana2.. Tunggu kene buang kat api neraka kot?

     
  • At February 12, 2007, Anonymous iman said…

    kemarin ada artis sebut pasal bahasa "melayu" semua orang marah..but bila artis sebut pasal agama Islam... senyap je???

     
  • At February 12, 2007, Anonymous Anonymous said…

    wah laling pun rajin menerjah blog zam.heheheh. zam pun sesekali tersesat jugak ke blog laling..pasal table content tu laling maksudkan macam mana..nak groupkan posting by title ker..nak mkena pk mcm mana nak buat tu..zam..

     
  • At February 13, 2007, Anonymous Anonymous said…

    Tak Guna Punya menteri2.. Mungkin diorang berfiran sama dengan Rosnah tu. Perangai sama Ngan Tentera US..

     
  • At February 13, 2007, Anonymous Anonymous said…

    Mak aih.. sampai cmtu skali ke dia jwb. mmg x ingat dosa pahala btol la nenek sorg tu! Dasyat jgak rancangan Sensani ni yer.. Atris jemputan ramai x bertapis.

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...