Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Wednesday, October 04, 2006

Berhati hati dengan kurma yang direndam holy water

[ dari emel yg saya terima ]



klu x silap kurma ni ader dijual kat Semua House..............

Dear all my fren,

beware wit dis product sbb ofismate aku baru je kene bende ni....last days dia g service kete kat naza (setapak)....so naza bg free give kurma ni kat dia..smalam dia dtg ofis bwk kurma ni...ingatkan nak share ngan kte org sumer...tapi ble tgk btul2 gamba kat kotak(gamba kat bawah), mcm gamba mother virgin mary...so kteorg sumer decide xnak makan sbb tanda halal pun xde....kteorg pun bagi la kat ofismate lain(cina)...even cina tu sndiri pun xbg kte org islam mkn sbb dia kate tu gamba mother....ble dapt email ni dari org lain,kteorg sumer terkejut...alhamdulillah la kteorg beware ngan gamba yg ade kat kotak kurma tu...so yg lain2, please beware dgn gift yg org bagi di bulan2 puase ni....


Assalamualaikum,

Agak2 korang la kan, kurma ni halal ke x? Member aku bwk balik dari opis, ade customer bagi. Kurma ni dtg sekali dgn kurma2 halal yg lain. Klau korang peka, gambar depan tu mcm gambar Virgin Mary. Dikatakan, kurma ni diperam ngan holy water. So, beware my friends!! (sediakan payung sebelum hujan jer...al-maklum ler sekarang ni banyak sangat kes pelik....)

"Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara di Lubnan,Palestin, Afghanistan, Iraq, Chechnya serta diseluruh pelosok dunia akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh-musuh Mu. Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka.

Amin, ya Rabbal A'lamin."


Niezam Phg says..

Macam macam sekarang nie.....banyak sangat berita berita yang sampai menunukan cara nak menyesatkan umat islam...untuk lihat gamabr kurma dlm size besar sila ke fotopages saya

niezam phg fotopages

2 Comments:

  • At October 06, 2006, Anonymous lilita said…

    Assalamualaikum niezam.You tau, kurma ni ada jual kat pasar ramadhan Taman Tun Dr ismail.I baru je nampak hr tu.Tp masa tu tak baca lg ttg ni.

     
  • At October 06, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Assalamualaikum Niezam,
    Betul ke cerita ni? Sebenar manakah kesahihan nya?
    U tahu di Singapura ada beberapa masjid yg menjual kurma ini sebagai kurma amal. Jadi kalau boleh tolong beritahu saya samaada cerita ni betul atau tidak?

    Nora
    Kota Singa

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...