Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Thursday, June 14, 2007

kekuasaan Allah dan jangan DERHAKA




Na'uzubillah..... Wallahu'alam cerita ni benar ke tidak! TApi memang menginsafkan. --insaf......... assalamua'laikum, ni ade skit cerita utk pengajaran kita semua. attachment is gambar seorg wanita yg telah berubah bentuk badannya akibat menderhaka kpd Allah dan ibunya. kisahnya begini....ade seorg budak pompuan ni...dia nk tgk tv....rancangan hiburan.kebetulan kat situ tu...mak dia tgh duk baca Al-Quran. dia marah kt mak dia, dan dia halau mak dia dr tmpt tu sbb dia kata bacaan Al-Quran dr mulut mak dia tu mengganggu dia. tp, mak dia teruskan jugak baca Al-Quran...tanpa hiraukan anaknya tu.

Budak pompuan ni...dia rasa geram giler kat mak dia,lantas dia pun pegi rampas Al-Quran dr tgn mak dia, dan dia hempaskan Al-Quran tersebut ke lantai. mak dia terus pegi ambik Al-Quran itu dan terus peluk Al-Quran itu di dadanya. tiba2, budak pompuan td, terus rebah dan menggelepar kesakitan dan dgn kuasa Allah SWT, budak pompuan itu terus bertukar menjadi seperti haiwan(see attachment).

cerita ni berlaku kt Oman. skrg budak pompuan ni ditempatkan di sebuah hospital di Oman. begitu lah padanya kalau kita derhaka pada Allah, Rasul dan kedua ayahbonda kita. jd kan lah kisah ini sbg pengajaran. semoga kita dijauhkan dr tergolong dlm kalangan org2 yg derhaka...na'uzubillah. cerita ni saya dh translate dr website bhs




Niezam Phg says...

Ngerinya.....dan menginsafkan.semoga di jadikan teladan


credit to lamenina_doce@yahoo.co.uk

Labels:

2 Comments:

  • At June 16, 2007, Anonymous Anonymous said…

    http://www.islamiforum.com/index.php?showtopic=644

     
  • At June 18, 2007, Anonymous the truth said…

    jgn pandai mereka crite..gambar tu bkan seperti apa yg dceritakan..cuba cari dan lihat gambar asal baru anda semua tahu kebenarannya..............

     

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...