Blog Niezam Phg

Ada kalanya Allah memberikan kesenangan kepada kita bukan untuk menyenangkan kita, tetapi supaya kita dapat menjadi orang yang menyenangkan orang lain....semoga saya mampu menyenangkan anda ketika di teratak ini...

Monday, June 11, 2007

Dodol Siam(3 segi) & Bihun jenama "EKA"

Subject: jgn makan Dodol Siam

Ha teringat pula Kak M, kepada sesiapa yang suka makan dodol Siam (alah yang 3 segi tu) tolong jangan makan lah, Kak M tengok sendiri macam mana dia orang buat

Dodol tu dikacau atas dapor arang, kan dapor tu rendah saja. Lepas tu dibiarkan sejuk. Ha time ni yang best ni, time nak bungkus, anjing 2, 3 ekor dok jilat dodol kat dalam kuali besar tu, member baik punya dok bungkus tak pulak dia halau anjing2 tu

Bila tengok memang nak termuntah, Jadi kalau ada orang bawa balik oleh2 dari Padang Besar/Danok ka janganlah makan, kotor same goes to asam jawa or buah keranji yang disalut gula tu - samalah proses dia tu

Nampak gayanya banyak benda yang kita dah makan ya!!!!



Subject : jgn beli bihun jenama "EKA"

untuk umat islam jgn beli dan makan bihun jenama EKA sebab baru-baru ni ada
saudara kita yang dah pi kat kilang dia dekat tasek gelugor.Kilang dia
bersebelahan ngan ladang babi dan air dari LADANG TU mengalir ke kawasan
kilang EKA.Lantai tempat pembungkusan bihun tu sentiasa basah dan anjing
berkeliaran kat situ....pekerja dia taK NAMPAK PUN dari bangsa kita.




Niezam Phg says....

Saya sekadar menyampaikan sebagai umat islam...


credit to uuii_akuler@yahoo.com

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham Hani Mohsin Hanafi.AL-FATIHAH...